Asukkaalle
Asukkaalle

Asumisneuvonta

HYVIÄ VINKKEJÄ ASUMISEN HAASTEISIIN

VTS-kotien henkilökunta auttaa ja neuvoo mielellään asukkaita asumiseen liittyvissä asioissa. Hyödynnä alla olevia linkkejä ja muista, että asumisen onnistuminen vaatii meiltä kaikilta tietotaitoa. Hyvillä vinkeillä säästät aikaa ja rahaa.

OLE AJOISSA YHTEYDESSÄ VUOKRANANTAJAAN

Elämässä on välillä vaikeuksia meillä kaikilla. Rahaongelmat vaikuttavat vuokran maksamiseen tai muut ongelmat voivat vaikuttaa siihen, ettei selviä asunnon hoidosta. Yhteiselo naapurien kanssa ei aina suju. Asumisongelmista suurin osa liittyy vuokran maksamiseen.

Vuokravelka kertyy nopeasti suureksi, joten laskupinosta kannattaa aina maksaa ensin vuokra. VTS-kotien asiakaspalvelusta voi kysyä mahdollisuutta maksusuunnitelmaan. VTS-kotien asukkaana voit olla yhteydessä asiakaspalveluun kirjautumalla OmaVTS-palveluun . Kelan asumistuki on tarkoitettu asumiseen, joten se kannattaa kääntää suoraan vuokranantajalle. Jos vuokravelkaa on toistuvasti tai avoimeksi jää kahden kuukauden vuokraa / omavastuuosuutta vastaava summa, vuokravelan perintä alkaa. Haastekulut ovat kalliita asukkaalle ja haaste myös purkaa vuokrasopimuksen.

VTS-kotien asukkaana voit tarkistaa oman vuokranmaksutilanteesi kirjautumalla OmaVTS-palveluun.

ASUMISNEUVONTA AUTTAA VAIKEASSA TILANTEESSA

VTS-kodit tarjoaa palveluohjausta ja neuvontaa VTS-kotien asukkaille asumisen ongelmiin liittyvissä vaikeissa tilanteissa, jotka voivat johtua vuokranmaksuongelmista, häätöuhasta tai asunnon huonosta hoidosta.

Asumisneuvojina toimivat sosiaalityötekijä ja sosiaaliohjaaja Pirkanmaan hyvinvointialueen sosiaalityöstä. He ohjaavat asukkaita muun muassa tarvittavien palvelujen piiriin, kartoittavat tarvittaessa asiakkaan elämäntilannetta ja miettivät yhdessä asukkaan kanssa keinoja elämänhallinnan parantamiseksi ja asumisen turvaamiseksi.

VTS-kodit ohjaa asukkaita asumisneuvontaan ja asukkaat voivat olla myös itse suoraan yhteydessä asumisneuvojiin. Jos asukkaalla on jo oma sosiaalityöntekijä tai -ohjaaja, niin asiat hoituvat ensisijaisesti heidän kanssaan.

Huom! Palvelu on tarkoitettu niille, kenellä on voimassa oleva vuokrasopimus.
Asumisneuvojat ottavat asiakkaita vastaan ajanvarauksella Asuntotorilla, Puutarhakatu 8.
Yhteydenotot sähköpostitse: asumisneuvonta@pirha.fi.

LINKKEJÄ

Kela:
Talouden suunnittelun apuvälineitä:
Kodinhoito:
Kansalaisen palvelut yhdestä osoitteesta:
Suomi sinun kielelläsi / Finland in your language:

InfoFinland in Swedish, English, Russian, Estonia, French, Somali, Spanish, Turkish, Chinese, Persian and Arabic.

The InfoFinland website is published by the City of Helsinki, and it is funded by the state and the InfoFinland member municipalities.