Asukkaalle
Asukkaalle

Asunnon laitteet

VTS-kotien asukkaana löydät oman kiinteistösi Kodin käsikirjan kirjautumalla OmaVTS-palveluun.

SÄHKÖLAITTEET

Kiinteiden sähkölaitteiden asennuksia ja korjauksia saa suorittaa vain valtuutettu asentaja. Sähkörasioiden ja kiinteiden valaisimien vioista sinun tulee ilmoittaa huoltoyhtiöön. Oman kiinteistön huoltoyhtiön yhteystiedot löydät kirjautumalla OmaVTS-palveluun tai kiinteistön ilmoitustaululta. Lamput ja sulakkeet asukas voi vaihtaa itse. Sulakkeiden, lamppujen ja loisteputkien hankinta sekä asennus kuuluu asukkaalle. Lamppujen energiatehokkuusvaatimusten myötä, yleisimmät halogeenilamput poistuvat kokonaan pian markkinoilta, joten niille on löydettävä vastaava led-lamppu. Jos vastaavaa lamppua ei kuitenkaan löydy, on ainut tapa uusia koko valaisin.

Kylpy- ja pesuhuoneiden sekä keittiön pistorasiat ovat suojamaadoitettu ja niihin saa kytkeä vain maadoitetun tai suojaeristetyn laitteen pistotulpan.

ANTENNI, TV JA LAAJAKAISTA

Mikäli televisiokuvassasi on ongelmia ja epäilet sen johtuvan antenniverkosta, ota yhteyttä operaattoriin. Operaattorin yhteystiedot löydät VTS-kotien verkkosivuilta.

Lisäantennilaitteiden asennuksessa ota yhteyttä VTS-kotien asiaskaspalveluun kirjautumalla OmaVTS-palveluun.

Vuokraan sisältyy internet-yhteys. Laajakaistan saat käyttöösi rekisteröitymällä käyttäjäksi operaattorille. Operaattorilta saat myös tiedon, vaatiiko yhteys modeemia. Modeemin hankinta on asukkaan vastuulla. Mikäli internet-yhteydessäsi on ongelmia, ota yhteyttä operaattoriin. Operaattorin yhteystiedot löydät VTS-kotien verkkosivuilta.

LIESI

Liesi on kytketty kiinteästi sähköverkkoon. Kytkennän saa irrottaa vain sähköasentaja. Muistathan puhdistaa lieden ja uunin säännöllisesti. Silloin ne toimivat turvallisesti ja tehokkaasti. Myös liesituulettimen rasvasuodatin on syytä puhdistaa joka toinen kuukausi. Osa rasvasuodattimista voidaan pestä, osa on vaihdettava uuteen. Tarkista asia valmistajan käyttöohjeesta!

KYLMÄLAITTEET

Sulata ja siivoa kylmälaitteet säännöllisesti. Varmista sulattaessa, että sulamisveden poistoputki on avoinna. Ellet osaa avata tukkeutunutta poistoputkea, kysy neuvoa kiinteistönhoitajalta. Video jääkaapin puhdistuksesta täältä.

ASTIAN- JA PYYKINPESUKONE

VTS-kodit tarjoaa asukkaiden astianpesukoneiden asennuksen veloituksetta. Koneen tulee asentamaan VTS-kotien valitsema yritys. Astianpesukone asennetaan 15 arkipäivän kuluessa tilauksesta. Työ tehdään klo 8-16 välisenä aikana. Astianpesukoneen turvakaukalo on veloitukseton. Voit tutustua astianpesukoneen asennukseen liittyvään ohjeeseen ja tehdä astianpesukoneen asennuksesta palvelupyynnön kirjautumalla OmaVTS-palveluun tai sähköpostilla palveluisannoitsijat@vts.fi.

Muista astianpesukoneliitännän asianmukainen tulppaaminen kosteusvaurioiden välttämiseksi! Voit tilata maksuttoman tulppauksen täyttämällä huoltoyhtiölle vikailmoituksen vähintään 10 arkipäivää ennen astianpesukoneen poistoa. Vikailmoituksen voit tehdä kirjautumalla OmaVTS-palveluun. Astianpesukoneen irrottaminen ja poisto on asukkaan vastuulla. Irrotettua kaappia ei tarvitse asentaa/tuoda paikoilleen. Puutteellinen tulppaus ja mahdolliset vahingot veloitetaan lähtevältä asukkaalta.

Jos astianpesukone jätetään käyntiin ilman valvontaa, kotivakuutus ei korvaa vahinkoa. Kun pesukone ei ole käytössä, sulje hana. Jatkuva vedenpaine voi rikkoa vesiletkun.

Pyykinpesukoneen asennuksesta vastaa asukas. Vesi- johtoliitäntöjen tulee olla paineenkestäviä ja pesukonehanan yhteydessä on oltava takaiskuventtiili (imusuoja). LVI-asentajalta saatu asennustodistus kannattaa säilyttää mahdollisen vesivahingon varalta. Asukas vastaa virheellisesti asennetun pesukoneliitännän aiheuttamista vuotovaurioista.

Pyykinpesukoneen poistoa suunnitellessasi ota yhteyttä kiinteistönhoitajaan vähintään kaksi arkipäivää ennen poistoa. Kiinteistönhoitaja hoitaa tulppauksen. Jos tulppausta ei ole tilattu, niin asukkaalta peritään palveluhinnaston mukainen maksu. Asukas vastaa koneen poistamisesta ja hoitaa myös pesukoneen poiskuljetuksen. Pyykinpesukonetta ei saa jättää käyntiin, kun asunnosta poistutaan. Jos kone jätetään käyntiin ilman valvontaa, vakuutus ei korvaa vahinkoa. Kun pesukone ei ole käytössä, sulje hana. Jatkuva vedenpaine voi rikkoa vesiletkun.

PALOVAROITIN

Palovaroitin on pakollinen kaikissa asunnoissa ja niitä tulee olla jokaisessa asunnossa yksi jokaista alkavaa 60m2 kohti. Palovaroittimen kunnossapito, pariston vaihto ja uuden hankinta kuuluu lain mukaan asukkaalle. Taloissa, joissa palovaroitin on kytketty sähköverkkoon kiinteästi, vastaa VTS-kodit varoittimen huollosta.

OVIPUHELIN

Osaan kiinteistöistä on asennettu ovipuhelimet. Ovipuhelimen käyttöohjeet löydät Kodin käsikirjasta.

LISÄLAITTEET

Mikäli olet asentanut asuntosi ulko-oveen VTS-kotien luvalla varmuuslukon tai ovisilmän, et saa ottaa niitä mukaasi poismuuttaessasi. Ikkunoihin asennetut sälekaihtimet tulee myös jättää paikoilleen.