Asukkaalle
Asukkaalle

Yhteiset tilat

Asuinympäristön viihtyisyys syntyy hyvin hoidetuista yhteisistä tiloista. Jokainen asukas voi vaikuttaa pihan, porrashuoneiden ja muiden yhteisten tilojen siisteyteen.

RAPPUKÄYTÄVÄT, HISSIT JA VARASTOT

Pelastuslaki kieltää säilyttämästä tavaroita rappu-, kellari- ja vinttikäytävissä. Ulko-ovet lukitaan yöksi. Kaikkien kulkijoiden tulee huolehtia siitä, että yöaikaan ovi lukkiutuu hänen jälkeensä. Talon yleisissä tiloissa tai yhteisissä irtaimistovarastoissa ei saa säilyttää palavia nesteitä tai kaasuja. Arvotavaraa ei kannata säilyttää varastotiloissa. Asunnon lukittavassa irtaimistovarastossa saa säilyttää neljää autonrengasta. Huoneistokohtainen irtaimistovarasto on luvattoman käytön välttämiseksi syytä lukita, riippumatta siitä onko siellä tavaraa tai ei.

PESUTUPA JA KUIVAUSHUONE

Pesutuvan ohjeet ja käyttöajat löytyvät pesulan seinältä. Mattoja saa pestä vain erillisillä matonpesukoneilla. Jos varattua vuoroa ei ole 15 minuutin kuluttua vuoron alkamisesta otettu käyttöön, voi vuoron tarvittaessa varata itselleen.

Jos kuivaushuoneessa on vapaata, sen käyttöä suositellaan myös kotona pestylle pyykille. Kuivunut pyykki on haettava kuivaushuoneesta mahdollisimman pian, jotta tila vapautuu seuraavalle käyttäjälle. Kuivuneet pyykit voi viikata ja siirtää sivuun märän pyykin tieltä.

Kuivaushuoneen lämpöpuhallin on pääsääntöisesti käytössä klo 7-22, mutta näiden osalta voi olla talokohtaisia eroja erityisesti pyhäpäivinä.

ASUKASTILA

Jokainen käyttäjä huolehtii omien jälkiensä siivouksesta. Asukastilojen käytöstä ja järjestyksestä huolehtii asukastoimikunta.

TALOSAUNA

Saunavuoro varataan huoltoyhtiöstä. Mikäli varaat uuden saunavuoron, lisää saunamaksu vuokrakuitille. Jos sinulla on e-laskusopimus, tarkista että saunavuoro on lisätty laskulle. Käytä vettä taloudellisesti ja jätä sauna jälkeesi siistiksi, sellaiseksi kuin haluaisit sen olevan vuorosi alkaessa. Vie haisevat roskat mukanasi. Muista, että lemmikkieläimet eivät kuulu saunatiloihin.

PIHA- JA LEIKKIALUEET

Piha-alueiden yhteiset talkoot ja asukkaiden omatoimisuus edistävät viihtyvyyttä ja vähentävät talon kuluja.

GRILLAAMINEN

Useissa kiinteistöissämme on yhteiskäyttöisiä pihagrillejä tai grillikotia, joista saat lisäinfoa tietoa kiinteistöstä -osiosta, naapurilta/asukastoimikunnan edustajalta tai asiakaspalvelustamme.

Huoneistojen parvekkeilla on sallittua käyttää sähkögrilliä, kunhan ei aiheuta savu ja/tai hajuhaittaa muille asukkaille. Huolehdithan ettei savua kulkeudu muihin asuntoihin tai raitisilmaventtiileihin. Asuntopihoilla on sallittua käyttää sähkö- tai kaasugrilliä edellä mainituin ehdoin. Kaasupulloja ei saa säilyttää talojen irtaimistovarastoissa.