Asukkaalle
Asukkaalle

Iloista asukastoimintaa

Asukastoiminnan päämääränä on asumisviihtyvyyden edistäminen ja vuokratason kohtuullisuuden turvaaminen – viihtyisä ja hyvin hoidettu kiinteistö on asukkaiden ja VTS-kotien yhteinen etu. Jokainen asukas voi osaltaan huolehtia asuinkiinteistön kunnosta ja asuinyhteisön toimivuudesta, jolloin VTS-kodeissa on kaikilla hyvä asua ja elää!

AJANKOHTAISTA

14.3.2024 Kevätkirje asukastoimikunnille on lähetetty sähköpostitse! Kirje löytyy myös täältä

8.12.2023 Asukastoimikuntien vuosiraportti 2023 -kyselylinkit sähköpostitettu puheenjohtajille (tarkistakaa roskapostikansio). Vastausaikaa on 7.1.2024 saakka. Vuosiraportti tulee olla palautettu, asukaskokouksen pöytäkirja toimitettu (isannointi@vts.fi) ja aiemmat S-korttiostoselitteet oltava ok, jotta tammikuussa voidaan lisätä vuoden 2024 asukastoimintaraha S-kortille.

27.10.2023 Talojen talousarvioesitykset on toimitettu asukastoimikuntien puheenjohtajille. Lausuntoaikaa on maanantaihin 13.11.2023 klo 16.00 saakka (Lyyti-linkin kautta).

13.5.2023 Varala-päivän materiaali löytyy täältä. Kiitos kaikille osallistuneille!

30.3.2023 Talouden toteumaraportit 2022 ja talousarvioesityskysely 2024 postitettu toimikunnille.

27.3.2023 Kevätkirje asukastoimikunnille on lähetetty sähköpostitse! Kirje löytyy myös täältä.

Katso täältä tulevat tapahtumat ja tule rohkeasti mukaan!

Asukastoiminnan opas löytyy täältä.

TULE MUKAAN RAKENTAMAAN KOTOISAA ASUINYHTEISÖÄ

Jokaisella talolla pidetään vuosittain asukaskokous, johon kutsutaan kaikki talon asukkaat. Asukaskokous valitsee asukastoimikunnan. Toimikunta edustaa asukkaita vuokranantajaan päin ja järjestää asumisviihtyvyyttä ja yhteisöllisyyttä lisäävää toimintaa taloilla.

Asukastoimikunnat saavat vuosittain määrärahan (S-kortille saldoa), minkä avulla voi järjestää erilaisia tapahtumia omalla talolla ja varustella yhteisiä tiloja.

VTS-kodit tukee asukkaita ja asukastoimintaa järjestämällä tapaamisia, kokouksia ja koulutuksia, julkaisemalla aineistoja ja innostaen asukkaita toimintaan. Jokaisella talolla on nimetty isännöitsijä, joka opastaa asukastoiminnan käytännön asioissa. Asukastoimikunnan jäsenet saavat myös Pisteet kotiin -asukasetupisteitä.

Asukastoimikuntatoiminnan lisäksi asukkaita on osallisina erilaisissa “teematiimeissä”, mm. VTS-asukkaiden ekotiimi, jossa toiminta ei ole sidoksissa yksittäiseen taloon tai toimikuntaan, vaan yhteisen asian tiimoilta toimitaan kortteli- ja kaupunginosatasolla.

VTS-kotien yhteishallinnon toimijat:

  • Asukaskokous
  • Asukastoimikunta (asukaskokous valitsee)
  • VTS-kotien Asukasedustajisto (ent. AD-ryhmä)
  • Vuokratalosäätiön, Vilusen Rinne Vuokra-asunnot Oy:n ja Annalan Vuokra-asunnot Oy:n hallitusten asukasjäsenet
  • Asukkaiden valitsema tilintarkastaja-valvoja
  • VTS-kotien edustajat (mm. isännöitsijät)

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Kysymyksiä ja palautetta sähköpostilla: isannointi@vts.fi