Asukkaalle
Asukkaalle

Vuokranmaksu ja käyttökorvaukset

VUOKRA

Voit katsoa omat vuokranmaksutietosi kirjautumalla OmaVTS-palveluun.

Vuokran eräpäivä on aina kuluvan kuukauden 5. päivä. Maksathan vuokran ajallaan. Vuokra tulee aina maksaa viitenumeroa käyttäen. Mikäli viitenumeroa ei ole tiedossa, pitää maksusta ilmetä vuokralaisen nimi ja osoite. Tarkista oikeutesi Kelan asumistukeen.

Eräpäivää ei voi siirtää, mutta maksuun voi tilapäisesti saada perustellusta syystä lykkäystä. Jos sinulla on kysyttävää tai ongelmia vuokranmaksuun liittyen, ota yhteyttä VTS-kotien asiakaspalveluun. Voit olla yhteydessä VTS-kotien asiakaspalveluun tai kirjautumalla OmaVTS-palveluun. Mikäli et pysty maksamaan vuokraa ajallaan niin selvitä mahdollisuutesi myös toimeentulotukeen. Myöhästyneestä vuokrasta lähetetään maksukehotus, jossa perintäkulu 5 e. Lisäksi peritään lainmukaista viivästyskorkoa. Viivästyskorkolaskut lähetetään kaksi kertaa vuodessa. Jos vuokravelkaa syntyy, VTS-kodit ryhtyy perintätoimenpiteisiin. Oikeuden päätöksestä tulee maksuhäiriömerkintä luottotietoihin.

Saat laskusi sähköisesti, kun teet e-laskusopimuksen omassa verkkopankissasi (Laskuttaja: Tampereen Vuokratalosäätiö, Vilusen Rinne Vuokra-asunnot Oy tai Annalan Vuokra-asunnot Oy).

Vuokrasi muodostuu lainojen lyhennyksien, korkojen, takausprovisioiden, tonttien vuokrien, kiinteistöverojen ja kiinteistövakuutuksien aiheuttamista pääomakuluista sekä hoitokuluista, jotka ovat mm. lämmitys-, sähkö-, vesi-, jätemaksut sekä hallinnosta, kiinteistön hoidosta ja huollosta, remontoinnista ja peruskorjauksista aiheutuvista kuluista.

KÄYTTÖKORVAUKSET (1.3.2024)

Saunavuoro 18 e/kk
Autopaikka alk.21 e/kk
Autokatospaikka alk. 29 e/kk
Autotalli 5,25e/m2/kk

Vesiennakkomaksut ovat huoneiston koon mukaan:

1h 20 e/kk
2h 35 e/kk
3h 45 e/kk
4h 65 e/kk
5h 75 e/kk
6h+ 80 e/kk

Veden kuutiohinnat tasauslaskutuksessa 1.1.2024 alkaen:

Kylmä vesi 4,37 e/m3
Lämmin vesi 9,27 e/m3

VESIMAKSU

Jos vuokrasopimuksessasi on mainittu erikseen vesimaksu, niin maksat kuukausittain vuokran yhteydessä veden ennakkomaksua. Todellinen vedenkulutus mitataan ja laskutetaan kaksi kertaa vuodessa. Kylmä ja lämmin vesi mitataan erikseen.

Tasauksen yhteydessä palautetaan ennakkoa, jos veden kulutus on ollut pienempi, tai laskutetaan ennakon ylimennyt kulutus. Mikäli saat palautusta voit hyödyntää sen vuokrassa tai olla yhteydessä asiakaspalveluumme kirjautumalla OmaVTS-palveluun ja pyytää summan palautusta tilillesi. Palautus edellyttää, että vuokrat on kunnossa.

Järkevällä vedenkulutuksessa säästät luonnonvaroja ja voit saada huomattavia säästöjä ja hyvityksiä. Siksi on tärkeää, että ilmoitat huoltoyhtiöön esim. vuotavasta hanasta tai wc-pöntöstä.

Katso alta löytyvältä videolta vinkit järkevään vedenkäyttöön:

SAUNAMAKSU

Talosaunan käytöstä maksat käyttökorvauksen mukaisen hinnan vuokranmaksun yhteydessä.

AUTOPAIKKA, -TALLI, -HALLI

Autopaikat vuokrataan toistaiseksi eikä niitä voi irtisanoa kesän ajaksi. Autopaikkasi vuokran maksat vuokranmaksun yhteydessä samalla laskulla.

VAKUUSMAKSU

Asuntotarjouksen yhteydessä on sovittu vakuusmaksusta, joka maksetaan vuokranantajalle ennen vuokrasopimuksen allekirjoitusta. Kun aikanaan luovutat asunnon avaimineen hyvin siivottuna ja maksut maksettuna, palautamme vakuusmaksun sinulle tai vakuusmaksun suorittaneen tahon tilille.

ASUMISEN TUET

Kela auttaa erilaisilla asumisen tuilla ihmisiä asumiskustannusten hoidossa. Lisää tietoa www.kela.fi.