VTS-kodit
VTS-Kodit

Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.vts.fi ja on laadittu 9.8.2023. Palvelun saavutettavuutta on arvioitu käyttämällä tähän tarkoitettuja työkaluja internetissä (mm. WAVE Web Accessibility Evaluation Tool).

Digipalvelun saavutettavuuden tila

VTS-kotien nettisivut täyttävät saavutettavuusvaatimukset osittain.

Testaustyökalun mukaisia virheitä ei ole, mutta puutteita työkalu listaa mm. joidenkin kohtien kontrasteissa ja kuvien ALT-teksteissä (alternative text). Näitä pyritään normaalin sivujen päivitystyön yhteydessä kehittämään ja lisäksi saavutettavuuteen palataan laajemmin vuoden 2024 aikana, kun nettisivujen julkaisualusta vaihdetaan uuteen.

Visma Tampuurin (ulkopuolinen palveluntuottaja) tuottamassa markkinointihaussa, hakemuksessa ja OmaVTS-palvelussa voi olla myös edellä mainitun kaltaisia puutteita, joista voi ilmoittaa VTS-kodeille.

VTS-kotien asiakaspalvelu tarjoaa tukea käyttäjille tai heidän tukihenkilöilleen, jos jonkin digipalvelun osa ei ole saavutettavissa.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Palautetta voi antaa sähköpostitse osoitteeseen tietosuoja@vts.fi .

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
0295 016 000